Presidentja e Komisionit Evropian, Von der Layen ndodhet sot në Beograd, si pjesë e vizitës së saj në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Ajo mori pjesë në ceremoninë që shënonte fillimin e punimeve për modernizimin dhe rehabilitimin e hekurudhës Nish-Brestovac dhe iu referua dialogut midis Beogradit dhe Prishtinës. Në ceremoni ishte i pranishëm edhe Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiç.

“Për ne, kjo është një vizitë historike, një gjë e madhe dhe e rëndësishme. Unë premtoj se delegacioni në Bruksel do të bëjë përpjekje për të arritur një marrëveshje, për të ruajtur paqen dhe për të nënshkruar më shumë marrëveshje që do të thotë një ekonomi më e mirë për të gjithë. Serbia nuk do të jetë një anëtar i BE -së derisa ne nuk do të zgjidhim marrëdhëniet me Prishtinën, por do të luftojmë dhe zgjidhim gjërat, “tha Vuçiç, duke shtuar se Serbia mbetet e përkushtuar për respektimin e marrëveshjeve të nënshkruara me BE-në, në dialogun me Prishtinën.

Von der Layen tha se është mirë që dialogu të vazhdonte. “Është mirë që bisedimet po zhvillohen në Bruksel. Rajoni ka nevojë për pajtim, dhe ju jeni pjesë e kësaj. I dashur Aleksandër, ne mezi presim të takohemi në samitin e vitit të ardhshëm. Serbia po jep një kontribut të rëndësishëm dhe zëri i tyre duhet të jetë dëgjuar, ne po ju dëgjojmë, “tha von der Layen.

“Unë mbështes fuqishëm integrimin evropian të Serbisë. Unë mirëpres reformat në Serbi, ju keni bërë një punë të shkëlqyeshme. Ne mbështesim ambiciet e Serbisë për të hapur grupe të reja,” tha ajo në fjalën e saj.