Yuri Kim pas takimit me Bashën: Nga SHBA direkt në PD, demokracia është një parti opozitare që “lulëzon”

“Sapo jam kthyer nga Uashingtoni pak orë më parë ku pata mundësinë të flisja me liderët nga të të gjitha agjencitë, përfshirë Dash dhe shtëpinë e Bardhë, Iu kam dhënë informacion shefave të mi për të situatën në Shqipëri. Besoj se ishte e rëndësishme të vija direkt në PD për të ndarë atë që kam mësuar nga Uashingtoni.

I thashë Bashës, që Uashingtoni mbetet i angazhuar për të punuar me PD. Si të gjithë e dinë SHBA ka pasur marrëdhënie të fortë me PD që në fillim të saj. Ne ishim atje kur PD erdhi në pushtet për herë të parë, dhe shpresoj të punojmë bashkë kur ajo të vijë në pushtet përsëri. Demokracia përkufizohet nga një parti opozitare e fortë që lulëzon. E kuptojmë shumë mirë që PD ndodhet në pozitë të mirë por shpresojmë së do të dalë më e fortë dhe më e bashkuar për të fituar përsëri zgjedhjet”, tha Kim.