Në një deklaratë për median Gabriel Escobar , i dërguari i DASH për Ballkanin Perëndimor në një konferencë për mediat u shpreh se palët do të bashkëpunojnë më shumë për normalizimin e marrëdhënieve mes Kosovës dhe Serbisë.

“Ne do të punojmë me dy palët dhe me partnerët evropianë. Do të ketë progres të jashtëzakonshme në vazhdim. Dialogu është i udhëhequr nga BE dhe do të vazhdojë të jetë i tillë, duke qenë se kemi të bëjmë me një vend evropian. Ne ke mi partnership të gjatë e Kosovën dhe Serbinë”, tha Escobar.

Escobar, i pyetur për deklaratat se DASH kishte deklaruar se Kosova kishte cenuar sigurinë në veri pas vendimit për reciprocitetin e targave u shpreh se nuk do të komentojë mbi komunikime diplomatike.

“ Zgjidhja përfundimtare varet nga vullneti i palëve. Di të them se ekipi i drejtuar nga Lajcak po përgatit propozime të mira. Por duhet të them se gjithçka varet nga vullneti i palëve’ tha Escobar.