Emocionet janë komplekse. Sa herë jeni ndjerë të lumtur dhe jashtëzakonisht të trishtuar? Ndoshta ishte hera e fundit që i keni thënë lamtumirë dikujt që doni sepse ai u largua nga ju për të përmbushur ëndrrat e tyre. Sidoqoftë, ne të gjithë kemi një tendencë ndaj llojeve të caktuara të emocioneve. Emocionet na japin njerëzim, dhe megjithëse shpesh bëjmë gabim duke i klasifikuar në emocione negative dhe pozitive, ato janë të gjitha të nevojshme dhe të vlefshme. Kur një emocion dominon mbi ju, kjo nuk do të thotë që ju nuk mund t’i ndjeni të tjerët, natyrisht, thjesht se keni një tendencë, ju i merrni gjërat në një mënyrë të caktuar. Kjo gjithashtu mund të ndryshojë me kalimin e viteve, me evoluimin e vetvetes. Nëse doni të dini se cili është emocioni dominues në jetën tuaj, ky test është për ju. Ju duhet të zgjidhni një pemë, atë që identifikohet më shumë me ju. Jo domosdoshmërisht ajo që ju pëlqen më shumë: por ajo që mendoni se është më shumë si ju.

Melankolik Nëse keni zgjedhur pemën e parë, kjo ndodh sepse ju jeni një person që tenton melankolinë. Ndonjëherë e gjeni veten duke thënë “e gjithë e kaluara ishte më mirë”. Edhe nëse e shikoni jetën me optimizëm, nuk mund të mos ndiheni nostalgjikë kur shikoni prapa vërtet dëshironi të ktheheni në ato momente të vjetra. E ardhmja ju pushton pak: është e pasigurt. Sfida juaj e madhe është të mësoni të jetoni më shumë në të tashmen.

Entuziazmi Nëse keni zgjedhur pemën e dytë, emocioni që ju dominon është entuziazmi. Jeta duket si një sfidë e vazhdueshme për ju dhe ju me të vërtetë dëshironi të përballeni me të. Ju jeni të ngazëllyer për sfidat dhe jeni një person me forcë të madhe për t’i arritur ato. Ndonjëherë, ju tërhiqeni shumë nga ajo energji që mbizotëron në ju dhe mund të merrni vendime paksa të nxituara. Sidoqoftë, kurrë nuk ju mungojnë gëzimet dhe humori i mirë, dhe në fund, zakonisht arrini atë që dëshironi edhe nëse duhet të përplaseni në mur disa herë.

Ankthi Nëse keni zgjedhur pemën 3, emocioni që ju dominon është ankthi. Në fakt, koka juaj është një ingranazh i madh që nuk ndalon së lëvizuri. Ju jeni të vëmendshëm ndaj gjithçkaje që ndodh rreth jush, ju merrni përgjegjësinë për gjërat dhe njerëzit. Për shkak të kësaj, zakonisht jeni të shqetësuar. Gjithmonë ka ndonjë situatë të pazgjidhur rreth jush, dhe e keni të vështirë të jetoni me të. Ju duhet të mësoni të mos mbani të gjitha përgjegjësitë mbi supet tuaja. Në fund të fundit, ju zotëroni vetëm jetën dhe shpirtin tuaj, kjo është e vetmja gjë mbi të cilën keni vërtet kontroll.

Empatia Nëse keni zgjedhur pemën e fundit, ju jeni një person shumë empatik. Ju jeni duke e vënë veten në vendin e dikujt tjetër gjatë gjithë kohës dhe është e lehtë për ju të merreni me njerëz. Në të njëjtën kohë, kjo ju bën dikë shumë të ndryshueshëm: ju përshtateni me mjedisin, por ndonjëherë, kjo ju bën të humbni pak thelbin tuaj. Ju jeni një person i sjellshëm, një mik i mirë dhe një shok. Por ndonjëherë, ndiheni pak të vetmuar. Epo, emocioni që ju dominon është ai që ka të bëjë me kujdesin për të tjerët. Ju gjithashtu duhet të mësoni të kujdeseni pak më shumë për veten tuaj. Mos harroni se nuk duhet të uleni duke pritur që dikush ta bëjë atë për ju.