Kryeministri Edi Rama është treguar hermetik me mediat pas mbledhjes që ka zhvilluar me drejtuesit e qarqeve në selinë e Partisë Socialiste. Rama u përgjigj shkurt se ishte një mbledhje partie, ndërsa teksa u pyet lidhur me propozimin që minoritetet të kenë një kuotë të caktuar në Kuvend tha se “nuk funksionon me kuota për minoritetet sistemi elektoral shqiptar”.

Për sa i përket ndryshimeve në statut, kreu i PS tha se “statuti është një fjalë që për momentin ua lemë të tjerëve ta përdorin”.

Lidhur me zgjedhjet e pjesshme lokale që pritet të zhvillohen në 6 partia, Kryeministria tha se PS është gjithmonë gati dhe shtoi se dhe në këto zgjedhje do angazhohen të gjithë patronazhistët.

A do t’i angazhoni patronazhistët në zgjedhjet e pjesshme lokale?

Patronazhistët janë një aset i pazëvendësueshëm, jo vetëm i PS, por i të gjitha partive. Që nga Partia Republikane dhe Demokrate në SHBA.

A do të lejoni zgjedhjet e pjesshme lokale?

Nga unë varet nëse do shkojmë apo jo në zgjedhje. Këto janë detyrat e Presidentit dhe ai e di shumë mirë se çfarë detyrash ka dhe pse ndonjëherë bën sikur nuk i di.

Do merrni pjesë në zgjedhje, jeni gati?

PS është gjithmonë gati.