Prej ditësh ka plasur një debat mes SHBA-së dhe Kinës për numrin e vik timave në vendin e origjinës së koronavirusit.Nga mediat nderkombetare thuhet Zyrtarët e Inteligjencës Amerikane kanë përgjuar të dhënat në Kinë, duke arritur në konkluzionin se numri i personave që vdiqën nga Covid-19 është 21 milionë, ndryshe nga raportimi zyrtar ku thuhej se 81 mijë persona u prekën dhe u shënuan vetëm 3300 viktima siç raportojnë autoritetet kineze. Një raport i mëparshëm i inteligjencës i lëshuar nga SH.B.A. që Kina fshehu shkallën e shpërthimit u refuzua shpejt nga zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme Hua Chunying. Hua tha se vendi kishte qenë “i hapur dhe transparent” në lidhje me shtrirjen e shpërthimit përpara se të akuzonte Uashingtonin se po përpiqej të “zhvendoste fajin”.

Por zyrtarët amerikanë thonë se raporti është vërtetuar dhe është konfirmuar se mbyllja e numrave të telefonave ishte si rezultat i vdekjeve të shkaktuara nga koronavirus. “Telefonat celularë janë një pjesë e domosdoshme e jetës në Kinë dhe mbyllen vetëm kur përdoruesi ka vdekur”, thuhet në raport.