Ministrja e Arsimit dhe Sportit Evis Kushi ndodhet në Turqi në kuadër të Konferencës së 17’të të Këshillit të Evropës, ku janë mbledhur ministrat e vendeve pjesëtare të EPAS (Enlarged Partial Agreement on Sport). mNë ditën e parë të vizitës në Turqi, Ministrja Kushi është takuar me zv. Sekretarin e Përgjithshëm të KiE, z. Bjorn Berge.
Në një status në twitter zv. Sekretari i Përgjithshëm i KiE ka përgëzuar Shqipërinë për arritjet në Sport. “Faleminderit për diskutimin shumë të mirë dhe urime për arritjet e fundit të Shqipërisë në sport, ministre Kushi” – shkruan z. Berge.
Ndërsa Ministrja Kushi në një postim në rrjete sociale shprehet se me z. Berge u diskutua rreth progresit të Shqipërisë vitet e fundit në sport, përmirësimit të kuadrit ligjor, investimet në infrastrukturën sportive, si dhe projektet e reja për sportin në shkolla në kuadër të gjithëpërfshirjes dhe barazisë gjinore.
“Veçanërisht pas hapjes së negociatave, theksuam rëndësinë e bashkëpunimit me vendet anëtare të EPAS me qëllim ndërtimin e politikave të reja të orientuara drejt Bashkimit Evropian”- shkruan ministrja.