Miqtë shihen jo vetëm në kohët e vështira siç thonë ata, por edhe në gjërat e lehta dhe të këndshme që ndodhin në jetën tonë. Sipas yjeve, megjithatë, janë tre shenja që janë aq xhelozi për suksesin dhe lumturinë e atyre që i rrethojnë, saqë edhe nëse janë pranë tyre, nuk do të shprehin ndjenja gëzimi dhe as nuk do të ndajnë entuziazmin e të tjerëve. Përkundrazi, do të bëhen “gjelbër” nga xhelozia dhe mund të zhduken edhe për pak kohë.

Dashi
I pari në këtë listë nuk është askush tjetër veçse Dashi. Lideri i zodiakut, përveç se është aventurier, i pavarur dhe dinamik, është edhe shumë konkurrues dhe i tillë është me të gjithë, qoftë edhe me miqtë apo partneren. Nuk e bën me qëllim, vetëm sepse dëshiron të jetë më i miri në çdo gjë, nuk mund të pranojë që dikush pranë tij ta ketë “tejkaluar” dhe të ketë bërë diçka në jetë që e veçon. Kjo e hedh poshtë atë psikologjikisht dhe e bën atë të fajësojë veten.

Luani
Mbreti i zodiakut që dëshiron gjithmonë të udhëheqë dhe sigurisht të paraprijë, mund të bëhet shumë xheloz dhe mendjevogël. Ndonëse e karakterizon bujaria dhe madhështia e tij, ka raste kur ndjen se të tjerët janë më të mirë se ai kur i del vetvetja e keqe dhe nuk gëzohet për asgjë. Ai është aq xheloz për të gjithë dhe për gjithçka, sa fillon të “vlojë” brenda tij! Ai dëshiron që gjithçka të bëhet sipas mënyrës së tij dhe sigurisht që dëshiron që të tjerët të dëgjojnë, admirojnë dhe ndjekin shembullin e tij. Kur ndihet “pak” dhe humbet pranimin e të tjerëve apo kur dikush i vjedh lavdinë atëherë gjërat bëhen shumë të vështira!

Akrepi
Së fundmi, kjo listë përfshin edhe Akrepin posesiv dhe të fshehtë. Xhelozia është karakteristike për të dhe e ndjen në të gjitha marrëdhëniet. I dashuruar, profesionalisht, madje edhe në familje. Sidomos kur i sheh gjërat që i vijnë më lehtë atyre që e rrethojnë, atëherë nuk mund ta pranojë fare, ndjen padrejtësi ndaj vetes dhe shfaq një karakter të keq që nuk i pëlqen askujt.