Në Bashkinë e Pustecit ka nisur numërimi, duke u bërë kështu bashkia e parë që ‘thyen’ akullin dhe ka nisur numërimin nga bashkitë e Qarkut të Korçës. Deri tani janë numëruar 2 kuti dhe udhëheq kandidati i Partisë Socialiste Pali Andon Kolefski me 385 vota përkundrejt atij të ‘Bashkë Fitojmë’ i cili ka marrë Pandi jani i cili ka marrë 256 vota. Në 5 bashkitë e tjera si në Korçë, Pogradec, Maliq, Devoll dhe Kolonjë ende nuk është hapur asnjë kuti.