Pas deklaratës së Bashkimit Evropian ka reaguar edhe ambasadori i Gjermanisë në Kosovës, Jorn Rohde, i cili është shprehur se mesazhi është i qartë për palët, të cilat duhet të angazhohen në dialog pa vonesa të mëtejshme.

“Një thirrje e qartë kristal e Bashkimit Evropian drejtuar Kosovës dhe Serbisë që të angazhohen në mënyrë konstruktive dhe me mirëbesim pa vonesa të mëtejshme”, thuhet nga ai në platformën X.

Bashkimi Evropian ka nxjerrë një deklaratë të përfaqësuesit të lartë për pritjet nga Kosova dhe Serbia.