Europa Juglindore dhe Perëndimore do të jenë nën dominimin e kushteve të qëndrueshme atmosferike duke sjellë alternime kthjellimesh dhe vranësirash.

Ndërsa pjesa tjetër e kontinentit do ti ketë vranësirat më të shpeshta si pasojë e zhillimit të ciklonit të Islandës. Parashikohet që Europa Veriore dhe Lindore të mbizotërohen nga rrebeshet e shiut ku herë pas here do të ketë edhe stuhi të përkohëshme ere, të cilat më të dukshme pritet të jenë në Rajonin e Balltikut. Gjithashtu me rrebeshe shiu paraqiten Alpet e Europës.