Izraeli beson se Hamasi kishte rreth 30 mijë luftëtarë në Gaza përpara se të fillonte lufta më 7 tetor. Luftëtarët u ndanë në pesë brigada, 24 batalione dhe afërsisht 140 kompani, thanë Forcat e Mbrojtjes izraelite për CNN, secila me aftësi duke përfshirë raketa antitank, snajperë dhe inxhinierë, si dhe grupe raketash dhe mortajash.

Këshilltari i sigurisë kombëtare i Izraelit Tzachi Hanegbi vlerësoi të shtunën se të paktën 7,000 nga njerëzit e vrarë në Gaza që nga 7 tetori ishin terroristë të Hamasit.

Hangebi shtoi se ai nuk mendonte se udhëheqja e Hamasit kishte pritur shtrirjen e përgjigjes së Izraelit ndaj sulmit kundër Izraelit jugor më 7 tetor, në të cilin u vranë rreth 1200 njerëz.

Ministria e Shëndetësisë e drejtuar nga Hamasi në Gaza tha të shtunën se 17,700 njerëz ishin vrarë në territor që nga 7 tetori.