Danimarka zbuloi të enjten një paketë të re ndihme ushtarake prej 247.4 milionë dollarësh për Ukrainën dhe gjithashtu njoftoi një angazhim 10-vjeçar danez për sigurinë ndaj Ukrainës.

“Ukraina ka veçanërisht mungesë municionesh. Pa të, është e vështirë të ngrihesh në këmbë”- tha kryeministrja daneze, Mette Frederiksen.

Frederiksen gjithashtu vuri në dukje se vendet e tjera evropiane kanë ndërmarr angazhime të ngjashme, duke thënë se është një “sinjal i fortë dhe i paqartë për Putinin se komuniteti ndërkombëtar është plotësisht prapa Ukrainës – edhe për një afat të gjatë”.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky falënderoi Danimarkën për paketën dhe për marrëveshjet e shpejta midis dy vendeve.

Danimarka gjithashtu njoftoi të enjten se po punon për të përgatitur Ukrainën për të marrë donacionin e parë danez të avionëve luftarakë F-16 këtë verë.