Karabinierët e Torinos zhvilluan një operacion të gjerë në provincat e Torinos dhe Frosinone si dhe në territorin shqiptar me ekzekutimin e nëntë masave paraprake në burg (gjashtë në Itali dhe tre jashtë vendit). Të gjitha në kuadër të një hetimi për të luftuar trafikun ndërkombëtar të drogës, të koordinuar nga drejtoria e qarkut antimafia të Torinos dhe në bashkëpunim me shërbimin ndërkombëtar të bashkëpunimit policor, zyrën e ekspertit të sigurisë në Tiranë dhe Interpol.

Në veprimtarinë hetimore, të quajtur konvencionalisht ‘Carlav’, pasi e ka origjinën nga hetimet ndaj drejtuesve të lavazheve që menaxhonin në mënyrë të paligjshme disa plantacione marijuanë, hetuesit rindërtuan copat e një shoqate me një bazë në Volvera, ku në vitin 2022 u arrestua një 62-vjeçar me 200 kilogramë drogë të fshehura në shtëpinë e tij. Grupi vepronte midis Ekuadorit, Belgjikës, Francës, Spanjës dhe Italisë dhe dyshohet se furnizonte qendrat kryesore italiane të trafikut të drogës me sasi të konsiderueshme kokaine, hashash dhe marihuanë.

Sipas gjetjeve të karabinierëve, organizata drejtohej nga dy vëllezër me origjinë shqiptare, të cilët, duke shfrytëzuar burime të konsiderueshme financiare, rekrutuan ‘punëtorët e drogës’ në Itali dhe Shqipëri. Këta bashkëpunëtorë sipas të gjitha gjasave kishin për qëllim mbajtjen, transportin dhe shitjen e lëndës narkotike në territor.