Post Office Travel Money ka publikuar destinacionet më të lira dhe më të shtrenjta në botë për vitin 2024.

Raporti shqyrton faktorë të ndryshëm që mund të ndikojnë në vendimmarrjen për pushimet në vitin 2024, nga kursi i këmbimit deri te kostoja e ushqimit dhe vizita në atraksionet më të njohura turistike të çdo destinacioni.

Sipas studimit, Vietnami kryeson tabelën për herë të parë.

Ish-qyteti port i Hội An kryeson destinacionin për turistët me buxhet të ulët, falë tarifave më të ulëta të restoranteve dhe bareve dhe një rënie të konsiderueshme të vlerës së dongit vietnamez.

Në Hội An birra kushton (1,46 dollarë), pija (0,91 dollarë) dhe kremi kundër diellit (4,66 dollarë). Hội An është një nga qytetet më simpatike dhe atmosferike të Vietnamit.

Raporti i vitit 2024 e vendos Cape Toën, kryesuesin e vitit të kaluar, në vendin e dytë. Kostot lokale janë rritur, por është ende vendi më i lirë për një vakt me tre pjata (43,67 dollarë).

Mombasa në Kenia ka zënë vendin e tretë, Tokio në Japoni i katërti dhe Algarve i Portugalisë i pesti.

Më poshtë është lista e dhjetë destinacioneve më të lira dhe dhjetë më të shtrenjta në botë për vitin 20024.

Kjo bazohet tek çmimi mesatar i kombinuar i një kafeje lokale, birrë, pije, gotë verë, shishe me ujë, krem kundër diellit, kundër insekteve dhe një vakt me tre pjata.

Destinacionet më të lira në botë

1. Hoi An, Vietnam: 51,18 £

2. Cape Toën, Afrika e Jugut: 54,35 £

3. Mombasa, Kenia: 54,93 £

4. Tokio, Japoni: 59,05 £

5. Algarve, Portugali: 59,69 £

6. Sharm el-Sheikh, Egjipt: 61,37 £

7. Sunny Beach, Bullgari: 62,49 £

8. Kuta, Bali: 63,31 £

9. Marmaris, Turqi: 66,07 £

10. Paphos, Qipro: 73,32 £

Vendet më të lira dhe më të shtrenjta në botë:

Destinacionet më të shtrenjta në botë

1. Tamarindo, Kosta Rika: 158,04 £

2. Nju Jork, SHBA: 143,28 £

3. St John’s, Antigua: 138,424 £

4.Rodney Bay, St Lucia: 137,40 £

5. Bridgetoën, Barbados: 134,92 £

6. Dubai: 134,29 £

7. Scarborough, Tobago: 130,58 £

8. Cancun, Meksikë: 127,10 £

9. Darëin, Australi: 126,36 £

10. Punta Cana, Republika Dominikane: 124,70 £