Çdo martesë ka sfidat dhe të mirat e saj. Por janë disa gjëra sekrete që ndodhin dhe të tjerët nuk ua tregojnë.1Fillimisht do të hasni në listën e gjërave që nuk do t’i diskutoni.2Martesa zgjat jetën e burrave, por e shkurton atë të femrës.Sipas një studimi të fundit martesa zgjat jetën e burrave dhe e shkurton atë të grave. Gratë zakonisht ndihen më pak të shqetësuara në një lidhje.3Ka shumë gjëra në një martesë që burrat nuk vënë re se po bëhen.Ata mund të vërejnë nëse zhduken për një javë, por atëherë ata do të jenë të paqartë se pse gjithçka ka rënë, dhe ata do të mendojnë se kjo është një rastësi.

4Ndonjëherë do t’i anashkaloni gjërat e rëndësishme.Do të thoni: ‘Epo unë isha i zënë, nuk kisha kohë’ dhe do të ndiheni sikur keni shumë obligime dhe do t’ju kaplojë një ndjenjë e lodhjes dhe humbjes së shpresës. Askush nuk do t’ju udhëzojë t’i bëni gjërat që nuk keni pasur kohë t’i bëni.5Ju do të duhet të flisni për para.Martesa shpesh herë mund të ketë kriza financiare. Këto kriza do të shpeshtojnë diskutimin tuaj për paratë dhe do t’ju mësojnë metoda të ndryshme për të kursyer.6Ju jeni me menopauzën tuaj dhe ai nuk e kupton atë.Kur të vijë koha e menopauzës ai do ta ketë të vështirë të ju kuptojë. Krejt cka duhet të bëni është të i tregoni dhe të bëheni e sinqertë me të.7Ju dhe vetëm ju jeni përgjegjës për disiplinimin e fëmijëve.Totalisht e kuptueshme! Jo vetëm diciplinimin e fëmijëve por edhe obligimet tjera që kërkon kudjesi ndaj fëmijëve.8Martesat e njerëzve të tjerë do të duken si makina të shkëlqyera me vaj dhe me shkëlqim në krahasim me tuajën.