Në një kohë që po zhvillohet paralel seanca plenare ku votohet për ndryshimet në Kodin Zgjedhor, presidenti Ilir Meta ka “kërc ënuar” deputetët”, duke i paralajmëruar se do të mbajnë përgjegjësi individuale për votën që do të japin. Në konferencën e përbashkët për shtyp, krah homologut të Bosnje- Hercegovinës, Meta tha se presidenca do të bëjë publike të gjithë emrat e deputetëve që kanë votuar pro draftit të PS-së, sipas së cilit është në kundërshtim me marrëveshjen e arritur më 5 qershor.

“Ai që ngre dorën për të prekur 5 qershorin, ai ngre dorën kundër integrimit të vendit. Unë dëshiroj që të mos e bëjë, kushdo që do ngre dorën, duhet ta dijë që përgjegjësinë e ka individuale, morale , do i publikojmë emrat se kush janë ata që duan të kthejnë Shqipërinë 30 vite pas për të mbyllur, nuk ka zot në botë që ta mbyllë, po e respektuan unë do i duartrokas”, tha Meta. Ai ka pasur a k uz a për qeverinë, duke thënë se kanë përdorur procesin e integrimit në BE për të marrë fonde dhe jo për të bërë reforma.

“Ne jemi vonuar nga lidershipi për procesin e integrimit pasi lidershipi e ka përdorur për të marrë fonde nga BE dhe jo për të realizuar reforma. Vetëm duke bërë zgjedhje të lira e demokratike ne hapim negociatat dhe japim shembuj që duhet bërë çdo gjë për të ardhmen europiane Prekja e 5 qershorit faturë historike për PS”, tha Meta,