Kurse për fëmijët dhe një misk universitetesh publike me ato të Europës. Janë këto 2 pikat e tjera të programit të Partisë Socialiste, të prezantuar kryeministri Edi Rama ditën e sotme.

“Do fuqizojmë programinin për kurse të personalizuar, që fëmijët të mësojnë me hapin e tyre dhe t’u jepet akses që të zhvillojmë kurse nën monitorimin e drejtorisë së Arsimit. Universitete mike të jenë të integruara në sistemin tonë, është ëndërr, por një nga sfidat më të vështira. Universiteti teknik i Stambollit do të jetë dallëndyshja e parë e këtij projekti kombëtar, të kesh mundësi që të studiosh këtu në programet më prestigjioze europiane.

10 mln euro në vit për universitet për afrimin e studimit me vendet e BE dhe do mbështesim çdo sinergji të plotë mes një universiteti shqiptar dhe një të huaj publik në anglisht. Risia e mandatit të tretë do të jetë paketa e inovacionit e cila do të ofrojë kualifikime në novacion duke mbuluar kostot 100% nga qeveria, 50% direkt. Luhet i gjeneratës së të rinjve në 25 prill”, tha Rama.