Imazhi i Faik Rexhepit, një burri sypatr embur në mesin e një turme të p rotestuesve shqiptarë në Prishtinë në 1990, do mbetet përjetë simbol i r ezistencës së popullit shqiptar të Kosovës për liri dhe l uftës së tij epike për vetëvendosje. Foto e fjalë është realizuar në gusht 1990, kur qytetarë shqiptarë ishin mbledhur në afërsi të hotelit Grand në Prishtinë, duke pritur një delegacion amerikan të kryesuar nga Senatori Bob Dole, transmeton lexo.com.al.

Në fakt, p rotesta e shqiptarëve për të drejtat e tyre u n dal d hunshëm nga p olicia serbe. Pikërisht nën tërheqjen a narkike të turmës nga d huna e ushtruar kundrejt tyre, ishte Faik Rexhepi që qëndroi stoik në mesin e turmës, i ulur këmbëkryq para p olicisë a gresive serbe./Lexo.com.al/e.c.