Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka falënderuar kryeministrin e Kroacisë, Plenkoviç pas aksidentit me 10 viktima në Slavonski Brod. Kurti thotë se me përkujdesjen e ofruar dhe angazhimi nga pala kroate ka prekur thellë zemrat në Kosovë. Ai e garanton se Kosova për miq si Plenkoviç do e ketë gjithmonë derën dhe zemrën e hapur.

FALENDERIMI NGA ALBIN KURTI Shumë i nderuari Kryeministër Plenković, Në emër të Qeverisë dhe popullit të Republikës së Kosovës, dhe në emrin tim personal, pranoni falënderimet më të përzemërta për ndihmën që na e ofruat në një situatë të rëndë për vendin tonë. Reagimi Juaj i shpejtë pas aksidentit tragjik në Slavonski Brod, ku humbën jetën dhjetë bashkatdhetarë tanë, trajtimi mjekësor i të lënduarve dhe strehimi i udhëtarëve të tjerë, shpërfaqi vlerat Tuaja të larta dhe shpirtin bujar të popullit kroat. Angazhimi Juaj vetëmohues dhe i institucioneve të shtetit Tuaj për t’ua ofruar gjithë kujdesin e nevojshëm bashkatdhetarëve tanë, ka prekur thellë zemrat tona.

Populli dhe Qeveria e Republikës së Kosovës nuk do ta harrojë kurrë këtë akt humanizmi dhe solidariteti me tragjedinë tonë. Me konsideratën më të lartë, ju sigurojmë që Republika e Kosovës do të mbajë gjithmonë zemrën dhe derën hapur për miqtë si Ju.