Mësuesit që nuk janë vaksinuar në Itali do të pezullohen nga puna. Lajmi është bërë me dije nga ministri i Arsimit Patricio Bianchi, i cili iu referua rregullave të miratuara nga qeveria e Mario Draghi, për kthimin e administratorëve, mësuesve, dhe nxënësve në klasa. “Mësuesit dhe edukatorët që nuk janë vaksinuar dhe nuk kanë një kartë jeshile do të pezullohen përkohësisht nga detyrat e tyre. Pas ditës së pestë të mungesës së pajustifikuar, ai do të quhet profesor i asociuar,” shpjegoi ministri italian.

Qëllimi i qeverisë Draghi është që të jetë në gjendje të fillojë përsëri vitin shkollor normalisht, pa pasur nevojë për një mjet të ri për mësimin në distancë. Së fundi, ministri kompetent theksoi se studentëve nuk do t’u kërkohet një kartë jeshile, por se qeveria italiane u beson atyre, dhe thirrjet për vaksinim kanë marrë përgjigje pozitive.