Kryeministri Edi Rama nga Kosova nuk la pa përmendur integrimin europian, duke theksuar se BE nuk është duke i mbajtur fjalët që jep.

Rama: Jemi të vetëdijshëm për vështirësitë e procesit të integrimit në BE. Shqipëria duhet të zhvillojë konferencën e parë, Kosova duhet të marrë miratimin nga KE për liberalizimin e vizave, të dyja kanë kohë që i kanë bërë detyrat, por a do ndodhin si njëra si tjetra brenda këtij viti kjo nuk varet nga ne, por situata brenda BE, që duhet të merren vesh 27 shtete dhe që prej vitesh po e pengojnë BE të sillet si një force e vetme dhe të mbajë fjalët që jep. As Shqipëria as Kosova duhet të vazhdojnë reformat dhe punët integruese, jo sepse na e imponon Bruksesli, por sepse kjo është rruga e amanetit të rilindasve tanë.