Kryeministri Edi Rama ka kërkuar mandatin e katër qeverisë duke thënë që PS të rikonfirmohet sërish pas 4 vitesh

PD u rikthye në qeveri me vota pasi ishte larguar 8 vite më parë mes zjarrit të një kryengritje popullore si fajtorja e madh për humbjen marramendëse të kursimeve të të gjithë shqiptareve. Një force politike pa disipline dhe pa orientim e çoroditur dhe besim humbur. U ngritëm me vështirësi duke u përpjekur të ripërtërihemi i dhe të bashkohemi dhe riorganizohemi dhe të kthehemi në krye të si një alternativë qeverisëse. Kjo na ktheu më në fund pas 8 vitesh në opozitës ishte këmbëngulja e madhe për t’ia dalë për tu forcuar dhe përmirësuar në çdo hap të një rrugë përpjetë . Arritëm të nginim një fuqi elektorale e të fuqishme duke krijuar një skuadër përfaqësuese dhe të krijojmë një frymë fituese me një program pozitiv për Shqipërinë. Fituam mandatin parë para 8 vitesh, u konfirmuan në të dytin dhe pasi asnjëherë më parë fituam për herë të tretë radhazi. Kjo është fitorja më e vështirë që kemi marrë. Kjo është edhe fitorja janë më e vështirë për tu fituar. Ndryshe nga sporti kur fitoren meritohen kur arrihen, në poltike fitoret meritohen vetëm pasi arrihen.