Zëvendëskomandanti në pension i Batalionit të 53 -të Kufitar, Dragutin Dimcevski, deklaron për median serbe Kosovo Online se “thirrja e Tiranës për të tërhequr forcat e ar ma tosura serbe nga vendkalimet administrative nuk mund plotësohet.

“Unë jam duke monitoruar situatën dhe mbështes plotësisht të gjitha masat e marra nga udhëheqja jonë shtetërore e udhëhequr nga Presidenti Vuçiq për të qetësuar situatën. Është mirë që trupat tona të ar matosura janë në gatishmëri në mënyrë që të ofrojmë mbështetje morale për njerëzit e prekur në Kosovë”, tha Dimchevski.

Lidhur me kërkesën e Tiranës, ai thotë se Shqipëria ishte vendi që mbështeti me gjithë zemër UÇK -në në su ,lmet ndaj trupave serbe gjatë viteve 1998 dhe 1999. “Unë e di këtë nga përvoja personale, sepse si ushtar kam marrë pjesë në luftime gjatë viteve 1998 dhe 1999. Dhe sa i përket helikopterëve tanë që fluturojnë përgjatë vijës administrative, unë isha me zemrën plot kur i pashë dhe nuk e kuptoj cfarë ka për t’u diskutuar kur fluturojnë në hapësirën tonë ajrore. Unë e kam bërë atë vazhdimisht, Kosova është territor i okupuar për mua, por nuk do të qëndrojë kështu përgjithmonë,” tha Dimcevski.