Ambasadori i BE-së inkurajon dialogun mes palëve politike në vend, sa i përket tre propozimeve të PD-së për ndryshime kushtetuese.

‘Kemi vijuar të përmendim dialogun dhe konsensusin politik. Kuvendi është Foltorja ku bëhen diskutimet, dialogu dhe negociatat duhet të ndodhin. Ne inkurajomë të dyja palët të ulen në tryezë e të diskutojnë temat që janë për diskutimi. Nëse do të na kërkohet për asistencë do të shohim nëse kjo gjë është e mundshme dhe do ndihmojmë në spekterin politik siç kemi bërë gjithmonë.’- tha Soreca.