Ministrja Gjermane për Evropën dhe Klimën, Anna Luhrmann në një konferencë të përbashkët për shtyp me zv.kryeministri Arben Ahmetaj deklaroi se Shqipëria dhe Ballkani Perëndimor kanë perspektiva në BE, ndërsa shtoi se kjo është me rëndësi strategjike.

“Dua të bëj të qartë se Shqipëria dhe Ballkani Perëndimor, perspektiva në BE, janë me rëndësi strategjike,. Kjo është në interes të Shqipërisë dhe Maqedonisë, por dhe të BE dhe stabilitetit në rajon. Ne punojmë në të mirë të njerëzve në shumë sektorë. Këtë vit kur Shqipëria ulet për herë të parë në Këshillin e Sigurisë së Kombeve të Bashkuara, ne gëzohemi që mund të mbështetemi te ky vend për veprime të mëtejshme.

Shqipëria ka bërë hapa para. Janë ngritur struktura për përballje me krimin dhe korrupsionin. Zyrtarë të lartë dhe grupe kriminale janë vendosur para bankës së të akuzuarit. Hapat pas do e dëmtonin qartësisht procesin e reformave. Ballkani Perëndimor është i rëndësishëm për Europën. Ne e mbështesim bashkëpunimin e shteteve të Ballkanit Perëndimor. Procesi duhet të jetë gjithëpërfshirës dhe i hapur. Ndaj lipset që të bëhet progres.”, tha ministrja gjermane.