Dubai po kërkon që të shndërrohet në kryeqytetin e festave në botë. Për të nxitur turizmin, Emiratet e Bashkuara Arabe hoqën taksën 30% të alkoolit. Gjithashtu do të ndalojë tarifimin për licencat personale të alkoolit – diçka që kushdo që synon të pijë duhet të mbajë me vete.

Dubai ka zbutur ligjet për disa kohë, duke lejuar shitjen e alkoolit në dritën e ditës gjatë Ramazanit dhe duke miratuar shpërndarjen në shtëpi gjatë pandemisë. Kjo lëvizje e fundit mendohet të jetë një përpjekje për ta bërë qytetin më tërheqës për të huajt, përballë konkurrencës nga fqinjët.

Dy kompanitë që shpërndajnë alkool në Dubai, thanë se do të reflektonin uljen e taksave për konsumatorët. Nuk është e qartë nëse lëvizja, e cila hyri në fuqi të dielën, do të jetë e përhershme. Financial Times e përshkroi masën si një provë njëvjeçare, duke cituar drejtuesit e industrisë.

Shumica e atyre që konsumojnë alkool në Dubai, që ka marrë nofkën si kryeqendra e festës në Gjirin Persik, janë emigrantë dhe vetëm një përqindje mjaft e ulët e vendasve. Dubai ka arritur historikisht të tërheqë më shumë turistë dhe punëtorë të huaj të pasur sesa fqinjët e tij, pjesërisht për shkak të tolerancës së tij ndaj një stili jetese më liberal.

Por tani ajo përballet me konkurrencë në rritje nga rivalët që zhvillojnë sektorët e tyre të mikpritjes dhe financave. Jomyslimanët në Dubai duhet të jenë të paktën 21 vjeç për të pirë alkool dhe të kenë një licencë alkooli – një kartë plastike të lëshuar nga policia. Ndërsa baret dhe klubet e natës rrallë kërkojnë të shohin kartat, ata që konsumojnë alkool pa të mund të përballen me gjoba ose arrestim.