Ashtu siç astrologjia na tregon shenjat më të këqija ose më të pabesat, këtu janë edhe shenjat më të zgjuara të zodiakut. Ne po flasim për dy personalitete specifike që janë shumë të ndryshëm nga njëri-tjetri. Çdo shenjë e zodiakut ka karakteristikat e tij. Ndonjëherë yjet të tregojnë më egocentrik, më emocionues etj. Kështu që nuk duhet të mahniteni nëse mund të dini se cilat shenja konsiderohen më të zgjuara se të tjerët.

Ujori dhe Akrepi, sot e gjithë vëmendja është mbi ju

Muaji në të cilin kemi lindur nuk ndikon në koeficientin e IQ, por mund të japë atribute të ndryshme që mund t’i ndihmojnë njerëzit të zgjidhin probleme të caktuara, ose të vënë në dukje se kush janë shenjat me aftësitë më të mira mendore. Siç u përmend më lart, astrologjia shprehet se shenjat më inteligjente të zodiakut janë Ujori dhe Akrepi.

Dhe ato janë për arsye shumë të ndryshme.

Ujori:

Një shenjë analitike dhe e ndryshme nga gjithë të tjerët. Mënyra e tij e ndryshme e të menduarit i lejon atij të kuptojë dhe zgjidhë disa probleme që do të vinin në vështirësi njerëzit e tjerë. Dhe e bukura është se ai nuk shfrytëzon këtë dhuratë që i është dhuruar nga yjet.

Akrepi:

Njerëzit e lindur nën këtë shenjë të zodiakut janë më perceptues se të tjerët në mjedisin rrethues. Kjo i lejon atij të vlerësojë dhe të kuptojë më mirë botën në të cilën jetojmë. Nuk ka situatë apo problem që Akrepi nuk mund ta zgjidhë.

Siç mund ta shihni inteligjenca e shenjave nuk matet me aftësinë e tyre për të zgjidhur probleme matematikore. Por, për shembull, sa mirë arrijnë të kapin pengesat që shfaqen në jetën e përditshme. Prandaj, të gjithë duhet të mësojmë të analizojmë situatat dhe të perceptojnë mjedisin në të cilin gjendemi, në të njëjtën mënyrë siç bëjnë Ujori dhe Akrepi, dy shenja veçanërisht të zgjuara dhe efikase të zodiakut.