Studiuesit britanikë vendosën të zbulojnë se cilat janë shenjat më inteligjente të ciklit astrologjik dhe madje arritën në përfundime shumë interesante. Konkretisht, ata u mbështetën në 900 fitues të çmimit Nobel dhe studiuan karakteristikat e tyre, si dhe profilin e tyre astrologjik.

Ajo që tregoi hulumtimi është se shenjat që ranë në sy në dy pozicionet e para janë të sunduara nga planeti Mërkuri. Duhet theksuar se planeti Mërkuri simbolizon funksionet e trurit, mënyrën e perceptimit dhe komunikimit, vitet e para të shkollës dhe mundësinë e të mësuarit.

Triniteti i shenjave që dalloheshin për inteligjencën dhe zgjuarsinë ishin Binjakët, Virgjëresha dhe Peshorja.

Binjakët- Planeti sundues Mërkuri

Është një shenjë që mund të përshtatet shumë lehtë në çdo situatë falë inteligjencës dhe mendjes së hapur. Ai është shumë kurioz dhe gjithmonë dëshiron të marrë njohuri dhe përvoja të reja. Fusha e tij e interesit është e gjerë dhe kërkon të kuptojë gjithçka që e shqetëson dhe e intereson. Mendja e tij është gjithmonë vigjilente dhe pyetjet e tij nuk shterojnë kurrë.

Virgjëresha – Planeti sundues Mërkuri

Është shenja më e përpiktë, e aftë të mendojë çdo detaj dhe të organizojë gjithçka në perfeksion. Asgjë nuk kalon pa u vënë re nga ata, ndërsa në të njëjtën kohë kërkojnë përsosmërinë. E sunduar nga Mërkuri, kjo shenjë vazhdimisht dëshiron të evoluojë dhe të testojë mendjen e saj. Sa më i vështirë të zgjidhet një problem, aq më emocionues duket të jetë.

Peshorja – Planeti Venus ka pushtetin

Kjo është një shenjë që di mirë të zbërthejë situata komplekse. Ajo gjithashtu ka intuitë të fortë dhe aftësi për të gjetur zgjidhje për problemet. Peshorja di të tregojë diplomaci dhe mirëkuptim kur është e nevojshme, ndërkohë që është aq e zgjuar sa mund të marrë menjëherë komentet negative dhe t’i kthejë ato në avantazhin e tyre.