Muzeu etnografik dhe automobilistik “Filip” në qytetin e Manastirıt në Maqedoninë e Veriut, i çon vizitorët në një udhëtim në kohë.

I gjendur në fshatin Kërklinë, rreth 10 kilometra nga qendra e qytetit, ajo çka tërheq vëmendjen e vizitorëve vendas dhe të huaj në muze, janë automjetet klasike, motorët, biçikletat dhe mjete të ndryshme.
Në mesin e automjeteve që po ekspozohen në këtë muze janë një Simca Ariane e vitit 1953, si dhe automjete klasike Ford Taunus, Plymouth Valiant, Moskviç.

Përveç automobilave, vëmendjen e vizitorëve tërheqin edhe motoçikletat dhe biçikletat e modeleve të vjetra.

Muzeu etnografik dhe automobilistik “Filip” në qytetin e Manastirıt në Maqedoninë e Veriut, i çon vizitorët në një udhëtim në kohë
Në katin e dytë të muzeut gjenden dhoma të veçanta të emëruar si dhoma turke, hebreje dhe fshati. Në këto dhoma, lloje të ndryshme të sendeve dhe veshjeve që u përkasin kulturave të lartëpërmendura mirëpresin vizitorët.
Pronari dhe iniciatori i muzeut Boris Tanevski, për Anadolu Agency rrëfeu karakteristikat e muzeut dhe koleksionin e automjeteve që i ka mbledhur ndër vite.
Këtë vit, muzeun më së shumti e kanë vizituar turistë nga Turqia dhe Holanda.