Kryeministri i Italisë, Mario Draghi ka marrë vaksinën AstraZeneca kundër COVID-19 ditën e sotme.

Në njoftimin nga kryeministria thuhet se 73-vjeçari Draghi dhe bashkëshortja e tij Maria Serenella Cappello, janë vaksinuar në qendrën e vaksinimit në stacionin e trenave Roma Termini, siç është parashikuar në kalendarin e përgatitur nga Administrata Rajonale e Lazios.

Draghi, në konferencën për media pas Samitit të Liderëve të Bashkimit Evropian më 26 mars njoftoi se kishte caktuar datë për vaksinim kundër COVID-19 këtë javë.

Fushata e vaksinimit kundër COVID-19 në Itali filloi më 27 dhjetor 2020, ku deri më tani janë vaksinuar 9.658.927 persona. Prej tyre 3.037.122 kanë marrë dozën e dytë të vaksinës.

Vaksinimi masiv në vend ishte ngadalësuar për arsye të vonesës në furnizimet e vaksinave në Evropë.