“I nderuar kryeministër. Është kënaqësi të vizitoj Prishtinën pas OKB ku çështja e njohjes së Kosovës ishte një nga përparësitë e vizitës sonë në Nju Jork dhe një nga përparësitë e Shqipërisë si anëtare jo e përhershme e OKB-së. Nuk ka asnjë diskutim që në radhë të parë është Serbia që duhet ta njohë këtë realitet të pakthyeshëm.

Është për të ardhur keq për këtë shfaqje teatrale të Serbisë në kufi me Kosovën. Ato manovra nuk mbrojnë serbët në kufi me Kosovën siç pretendohet nga Serbia dhe nga disa gjeneralë fantazma që sikur kanë dalë nga varri pretendojnë sikur po mbrohen serbët në Kosovë. Qytetarët serbë në Kosovë jetojnë të pacenuar nga askush.

Ato manovra risjellin në skenë hijet e të shkuarës dhe nxisin nacionalizmin vandal. Është një marrëveshjen e arritur me kohë mes dy qeverive respektive. E drejta këtu është me Kosovën dhe pikë. Serbia nuk ka asnjë të drejtë të kthejë targat në përditshmëri konfliktuale ku miza po bëhet buall a thua se qeveria e Kosovës ka njoftuar ndonjë luftë. Përsëris qëndrimin tonë se tanimë që problem është shtruar dhe askush nuk diskuton domosdoshmërinë e reciprocitetit, duhet bërë kujdes me sjelljet në atë zonë. Qeveria shqiptare e ndan bindjen se tani problemi duhet zgjidhur me dialog”, tha Rama.