Nëse alienët ekzistojnë vërtetë, atëherë përse nuk kanë tentuar ndonjëherë të na kontaktojnë?

Jeta e jashtëtokësorëve prej vitesh ka tërhequr vëmendjen e shumë shkencëtarëve dhe mbarë opinionit publik, ku nuk kanë munguar as teoritë e ndryshme konspirative.

Por, një studim i fundit ka dhënë një shpjegim të ri, ku shprehen se alienët nuk kanë tentuar asnjëherë të na kontaktojnë. Kjo sipas tyre shpjegohet me faktin se deri më tani nuk ka asnjë shenjë nga inteligjenca.

Në kuadër të zbulimit të këtij misteri, njerëzit i kanë dërguar sinjale të detektueshme nga hapësira në vitin 1930, por deri më tani nuk ka pasur asnjë mesazh mbrapsht. Shkencëtarët thanë se valët radiofonike janë dërguar deri në rreth 15 mij yje larg në Rrugën e Qumështit, por s’kanë marrë ende asnjë reagim.

Megjithatë, edhe pse asnjë shenjë nga jashtëtokësorët, shkencëtarët deklarojnë se nuk do të dorëzohen dhe shumë shpejt do të dërgojnë të tjera sinjale në drejtim të hapësirës, për të parë ndonjë reagim të mundshëm.