Përbërësit kryesorë për një themel të mirë në martesë përfshijnë punën e palodhur, dashurinë dhe angazhimin. Respekti është gjithashtu i nevojshëm për të krijuar një marrëdhënie të suksesshme dhe të lumtur.

Por të presësh që një martesë të mbizotërojë vetëm në respekt dhe dashuri është joreale. Për ta bërë martesën të funksionojë, marrëveshjet e vogla dhe të ndërsjella të vendosura nga burri dhe gruaja mund të krijojnë mrekulli.

Më poshtë janë nëntë marrëveshje të vogla por jetike që duhen praktikuar çdo ditë për të ndërtuar një martesë të suksesshme.

1. Ndërtoni një angazhim të dashur.

Dashuria përfshin vendimin për të qëndruar të përkushtuar ndaj një personi tjetër. Është më shumë se emocionet kalimtare të portretizuara në televizion dhe në romanet romantike. Ndjenjat nuk janë kurrë konstante, dhe me të vërtetë, mund të vijnë dhe të shkojnë.

Zgjedhja për të qëndruar të përkushtuar shpesh zgjat përgjithmonë dhe përcakton një përbërës kyç për një martesë të shëndetshme.

Martesa përfshin zgjedhjen për të qëndruar në krah të partnerit tuaj gjatë gjithë momenteve të larta dhe të ulëta të jetës, së bashku me të mirat dhe të këqijat. Sa herë që gjërat shkojnë mirë, angazhimet janë më të lehta. Megjithatë, dashuria e vërtetë vjen duke qëndruar e përkushtuar edhe kur jeta merr një kthesë të vështirë.

2. Ruani intimitet besnik.

Të qëndrosh besnik, veçanërisht seksualisht, në një martesë përfshin më shumë sesa thjesht premtime. Ai përfshin mendjen, sytë, shpirtin dhe zemrën tonë. Sa herë që i lejojmë mendjet tona të fantazojnë për një person tjetër ose t’i ofrojmë atij intimitet emocional, ne sakrifikojmë besnikërinë ndaj bashkëshortit tonë.

Ju lehtë mund t’i mbroni dëshirat tuaja çdo ditë duke iu përkushtuar plotësisht partnerit tuaj. Besnikëria seksuale përfshin një ndërgjegjësim për pasojat dhe vetëdisiplinë. Gjithmonë refuzoni të vendosni ndonjë gjë përpara trupit, zemrës dhe syve tuaj që komprometon besnikërinë tuaj.

3. Praktikoni dhe nderoni përulësinë.

Dobësitë ndodhin në të gjitha marrëdhëniet dhe shpesh zbulohen më shumë se çdo gjë tjetër. Blloku kryesor i ndërtimit për një martesë më të shëndetshme përfshin aftësinë për të pranuar se nuk jeni plotësisht perfekt.

Ju jeni njerëzor dhe të prirur për të bërë gabime që kërkojnë falje. Mbajtja e një qëndrimi superioriteti ndaj partnerit tuaj do të sjellë pakënaqësi, duke parandaluar që marrëdhënia juaj të ecë përpara.

Kur jeni duke luftuar me këtë, merrni një laps dhe shkruani tre gjërat që partneri juaj i bën mirë. Përfundimi i këtij ushtrimi ju ndihmon të qëndroni të përulur dhe të vlerësoni personin tuaj. Bëjeni zakon ta përsërisni shpesh.

4. Ecni me durim dhe falje.

Askush nuk është perfekt. Pra, falja dhe durimi janë thelbësore në martesë. Partnerët e suksesshëm duhet të mësojnë të tregojnë falje dhe durim të pafund. Gjithashtu, duhet t’i pranojnë gabimet e tyre shpesh, mos prisni kurrë që partneri i tyre të jetë i përsosur dhe mos tregoni gabimet e së kaluarës që e mbajnë partnerin peng.

Asnjëherë mos kërkoni hakmarrje sa herë që ndodhin gabime. Nëse i përmbaheni lëndimit të së kaluarës nga partneri, është më mirë t’i falni pasi kjo do t’ju ndihmojë të lironi marrëdhënien dhe zemrën tuaj.

5. Kaloni kohë cilësore.

Marrëdhëniet përfshijnë investimin e kohës. Një marrëdhënie e suksesshme përfshin kohë cilësore të qëllimshme së bashku. Në mënyrë që kjo të ndodhë, ju duhet të gjeni kohën.

Marrëdhënia me bashkëshortin duhet të bëhet lidhja më e thellë dhe më intime që duhet të keni. Rrjedhimisht, ajo përfshin një investim më të madh se çdo marrëdhënie tjetër. Gjithmonë sigurohuni që të ndani kohë çdo ditë për bashkëshortin tuaj. Një natë e caktuar takimi nuk do të dëmtojë gjithashtu.

6. Zgjeroni besimin dhe transparencën.

Besimi dhe transparenca bëhen baza kryesore për një martesë të suksesshme. Megjithatë, ndryshe nga shumica e aspekteve të tjera të rëndësishme në këtë listë, ndërtimi i besimit është një proces. Ju bëheni të përkushtuar, vetëmohues dhe madje të durueshëm në këtë situatë. Sidoqoftë, besimi kërkon kohë.

Ju duhet të provoni se jeni ai që thoni se jeni dhe do të bëni gjithçka që premtoni se do të bëni. Nëse jeni duke punuar për të rivendosur besimin në marrëdhënien tuaj, atëherë duhet të punoni edhe më shumë.

7. Keni komunikim të qëndrueshëm.

Për të krijuar një martesë të lumtur, të dy partnerët duhet të komunikojnë më shumë. Është jetike për të diskutuar oraret, fëmijët, faturat e shërbimeve, listat ushqimore dhe më shumë. Përveç kësaj, duhet të ketë komunikim të ëndrrave, shpresave, anktheve dhe frikës. Ata nuk po diskutojnë vetëm ndryshimet në jetën e fëmijëve të tyre; këto diskutime përfshijnë ndryshime në shpirtrat dhe zemrat e tyre.

Ky aspekt nuk mund të anashkalohet pasi ndershmëria dhe komunikimi i drejtpërdrejtë bëhen themeli për disa gjëra të tjera në listën tonë – durim, përkushtim dhe besim – për të përmendur disa.

8. Veproni në vetëmohim.

Pak vëmendje i kushtohet idesë se në themel të dështimit të martesës është egoizmi. Studimet fajësojnë mungesën e angazhimit, financat, papajtueshmërinë ose pabesinë, megjithatë, shkaku kryesor i të gjitha këtyre çështjeve, për disa arsye, është egoizmi.

Një person egoist është i përkushtuar vetëm ndaj vetes dhe suksesit të tij. Partnerët që tregojnë durim dhe vetëmohim janë të përkushtuar për t’u bërë një bashkëshort më i mirë. Ndarja e ëndrrave, shpresave dhe jetës me partnerin tuaj ju ndihmon të filloni të jetoni një jetë të mrekullueshme së bashku.

9. Jini gjithmonë një dëgjues i mirë.

Duhet të flisni gjithmonë. Partnerët i tremben kësaj fjalie; megjithatë, ju duhet të jeni në gjendje të filloni dhe të merrni pjesë në një bisedë të shëndetshme.

Mbani në mend se të dëgjuarit dhe të dëgjuarit nuk janë të njëjta. Mbani një mendje të hapur dhe dëgjues ndërsa partneri juaj flet dhe përpiquni t’i parafrazoni dhe qetësoni ata. Dëgjimi është çelësi kryesor për të jetuar të lumtur në marrëdhënien tuaj.

Merrni kohë dhe investoni në arritjen e marrëveshjeve të vogla martesore. Të bësh këtë ia vlen nëse dëshiron të kesh një jetë të lumtur martesore. Një martesë e shëndetshme dhe e suksesshme është më e vlefshme se gjërat e tjera materiale që ne po i ndjekim me jetën tonë. Kur ndiqen me besnikëri, përfitimet janë afatgjata.