Antonio Gramshi (Antonio Gramsci), një nga intelektualët r evolucionarë të Italisë që përjetësoi shenjën e tij në fushën politike, filozofike dhe shoqërore të epokës që ai jetoi dhe u bë një pjesë kryesore e bibliotekave të sotshme dhe të së ardhmes, konsiderohet në Itali dhe pjesë të shumta të botës si një simbol i një njeriu të patrembur në b etejë për drejtësinë shoqërore, një l uftëtar kundër f ashizmit dhe një mendje brilante intelektuale marksiste, transmeton lexo.com.al.

Ajo që shumë nuk dinë është se Antonio Gramshi, i c ili vdiq në 27 prill 1937, ishte një arbëreshë i cili prejardhjen e tij e kishte në qytetin me të njëjtën emër në Shqipëri sot, Gramshi. Përfaqësuesit me mbiemër Gramshi erdhën në Itali në gjysmën e dytë të shekullit të pesëmbëdhjetë, pas p ushtimit dhe n ënshtrimit të Shqipërisë nga trupat osmane./Lexo.com.al/e.c.