Nëse kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tërhiqet, kryetari i Partisë Demokratike, Memli Krasniqi, thotë se është i gatshëm “t’i marr përgjegjësitë për ta udhëhequr me vendin”.

“Unë shpresoj që kryeministri, që ka marrë besimin e kaq shumë qytetarëve, nuk është njeri që dorëzohet”, tha Krasniqi në një intervistë për EO.

Por, është i bindur që kjo Qeveri nuk do ta përfundojë mandatin.

“Por shkuarja në zgjedhje tash mund të ndodhë vetëm nëse kryeministri dorëhiqet dhe dorëzohet”.

Sipas tij, shkuarja në zgjedhje mund të ndodhë vetëm nëse kryeministri dorëhiqet.

Duke folur për formimin e Asociacionit, ai potencoi se askush nuk kërkon nga Kosova që ta krijojë një Republika Sërpska.

Sipas tij, kërkesë e ndërkombëtarëve është formimi i Asociacionit në pajtim me aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese pa e rrezikuar sovranitetin dhe integritetin territorial.